Projekt tvrtke Vargon d.o.o. financiran sredstvima EU

EU_header_novi-01.jpg 

Projekt tvrtke Vargon d.o.o. financiran sredstvima EU!

Tvrtka Vargon d.o.o. ugovorila je dodjelu bespovratnih sredstava od strane Ministarstva poduzetništva i obrta za projekt: Nove tehnologije za nove cijevi.

Ukupni iznos projekta iznosio je 13.650.098,02 kn, iznos od 10.402.946,00 kn se odnosi na općenito prihvatljive troškove, od kojih je dio namaknut iz naših privatnih sredstava (5.223.478,00 kn), a dio je sufinanciran iz EU fonda u obliku bespovratnih sredstava i  iznosi 5.179.468,00 kn.

Poduzeće Vargon d.o.o. se odlučilo provesti projekt radi rješavanja sljedećih problema: nedostatka proizvodnih kapaciteta za proizvodnju plastičnih kanalizacijskih i vodovodnih cijevi za visokogradnju; nepotpunost proizvodnog asortimana u kojem nedostaju troslojne niskošumne i bešumne cijevi za kanalizaciju; nemogućnost utjecaja na troškove proizvodnje. Provedbom projekta se: povećao proizvodni kapacitet Vargona korištenjem najmodernijih tehnologija proizvodnje; uvedeni su novi proizvodi koji se trenutno ne proizvode u Hrvatskoj; smanjeni su troškovi proizvodnje kroz uštedu električne energije za 20% i smanjio se trošak sirovine za 3% u odnosu na dosadašnju proizvodnju.

Sve navedeno povećalo je Vargonovu konkurentnost na domaćem i stranom tržištu što je rezultiralo povećanjem obima ugovorenih poslova, osvajanjem novih tržišta s naglaskom na zemlje bivše Jugoslavije, Rusiju i Bliski istok te povećanjem broja zaposlenih.

Jedna od aktivnosti sufinancirana iz Europskog fonda, a za ovaj projekt je i naše izlaganje na Baku Expo 2015.!

 EU_footer_novi-01.jpg

Sdržaj ove publikacije isključiva je odgovornost tvrtke Vargon d.o.o.

HR_traka-01.jpg